Tag de samlede kurser ét sted

26 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Tag de samlede kurser ét sted

Det er min erfaring, at i stedet for at halse efter lige dét rette kursus at sende den eller de givne medarbejdere på, fordi kursusstedet lige har fået en decimalbedømmelse bedre end det andet sted, så kan det ikke svare sig i længden.

Umiddelbart kan dette lyde som en kontra-intuitiv indstilling, men tillad mig at uddybe min teori.

For det første kan man blive forblændet af modeluner og reklamekampagner om, at nu SKAL man afsted på dette eller hint kursus, fordi det er det nyeste, men man glemmer mellemregningen med, om det overhovedet kan svare sig at betale for sådan et kursus for ens firmas vedkommende. Men i ren og skær ‘fomo’-angst skynder den ene chef efter den anden sig at sende sine medarbejdere på kursus alligevel.

Så er der det aspekt, at bedømmelser ikke siger alt, og at individer er forskellige hvad angår lærdom, så selvom du har fundet de bedst bedømte kurser i alt fra Fåborg til Højbjerg og Næstved, er det så årsag nok til at betale regningen – plus transport – for at sende medarbejderne til afkroge af DK?

Nej, det er det ikke ifølge mig.

Min erfaring siger mig, at man skal spørge de berørte medarbejder, der eventuelt selv ønsker et kursus af den bestemt art, som kunne være på IT-fronten, eller man selv bedømmer, at virksomheden trænger til at være fremtidssikret eller slet og ret være tidssvarende, hvilket men fornemmer, man kan gøre brug af ved kurser.

Medarbejderne ved ofte bedst selv, hvor de kan tilegne sig den viden bedst, og som ofte viser det sige, at når de først har fundet et egnet sted, så kan det samme sted udbyde mange forskellige former for under-kurser eller del-kurser i relaterede emner.

Vores erfaring siger os, at specielt med IT-kundskaber er et af de bedste steder at få den bedste samlede oversigt og udbud over den slags kurser følgende: https://www.4d.dk/

Flere Nyheder