Tænk gulvafslibning ind i dit renoverings projekt

20 april 2020
astrid_pedersen

Trænger dit hus eller din lejlighed efter mange år uden istandsættelse til en kærlig hånd? Er det på tide at svinge en malerpensel både udendørs og indendørs – og skal der måske endda udføres renovering af køkken eller bad? Så bør du faktisk overveje, om ikke en grundig gulvafslibning ville være på sin plads i samme omgang.

Hvorfor skal jeg lade mine trægulve afslibe?

Måske tænker du ikke så meget over det i det daglige, men dine trægulvebliver løbende udsat for en høj grad af slitage. Du kan muligvis ikke engang se det med det blotte øje. Men når først sofaen er rykket ud fra væggen, og gulvtæppet er fjernet som forberedelse til malerarbejdet, vil du tydeligt kunne se hvor stor skade sollys, spildte væsker og hverdagens slid har gjort på træværkets overflade.

Der hvor møblerne og tæpperne har været placeret, vil gulvet nærmest stå som nyt. Men alle andre steder vil den før så ensartede overflade være brudt af pletter fra diverse spildte væsker, gråligt matte slidspor fra nedtrådt støv, samt småskrammer og ridser fra stoleben, sko, legetøj og kæledyrenes kløer.

Der hvor lys indfaldet er kraftigst – for eksempel under vinduerne eller foran altan eller terrasse døren – vil du kunne iagttage det fænomen, som kaldes solfalming. Solfalming er særligt udtalt i lyse, sæbe behandlede trægulve, hvor den smukke farve vil være bleget til en ucharmerende gullig nuance. Og den eneste måde, hvorpå du kan komme disse skønhedspletter til livs, er ved en grundig og effektiv gulvafslibning.

Få professionel hjælp til din gulvafslibning

Du bør få udført din gulvafslibning førend malerarbejdet påbegyndes. På den måde udgår du at støvet fra gulvafslibningen sætter sig i den friske maling. For en hurtig og grundig professionelt udført gulvafslibning, kan du med fordel kontakte Gulvkanonen og få et skarpt tilbud – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-silkeborg/ 

Flere Nyheder