Spar penge på din varmeregning med en varmepumpe

09 maj 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Har du et dyrt olie- eller gasfyr, kan du overveje at udskifte det med en varmepumpe. Det har den ekstra fordel, at du samtidig vil få en langt mere miljøvenlig løsning. Det skyldes at for hver kWt en varmepumpe bruger, vil den producere op til 5 kWt. Modsat et olie eller gasfyr hvor det hedder 1:1. 

Det har også den positive betydning, at du indenfor en periode på 5-6 år har sparet så meget på din varmeregning at din varmepumpe er betalt og med en levetid på op til 20 år, er det en god investering. Du kan se flere forskellige varmepumper på https://www.amalo.dk/.

varmepumpe

Tre forskellige typer af varmepumper

Der findes grundlæggende tre forskellige typer af varmepumper. Den ene går under navnet jordvarme. Her udnyttes jordens varme ved at man lægger rør ned i jorden. For at vælge denne løsning skal du sikre dig at din grund er stor nok eller du har en sø et sted på din grund.

Det er den mest effektive, men også dyreste løsning. Da det er de færreste der har lyst til at få gravet deres have op, bruges den primært ved nybyggeri.

Den anden type, vand til luft benytter sig af samme princip, dog her er det luftens varme der bliver udnyttet. Metoden er lidt mindre effektiv, men koster også mindre.

Den sidste type af varmepumper er luft til luft. Den bruges typisk til sommerhuse og kolonihaver, hvor man ikke opholder sig hele året. En varmepumpe vil her kunne forlænge sæsonen med op til en måned på hver side. 

Inden du får installeret en varmepumpe, uanset type er det en god ide at for en autoriseret installatør ud. Han kan råde og vejlede dig til hvilken type, men også hvor stor den skal være. Han vil også kunne hjælpe dig med at få ansøgt om tilladelse hos kommunen.

Flere Nyheder