Se på medarbejderen ved rekruttering

03 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Se på medarbejderen ved rekruttering

Når der skal hverves nye medarbejdere og man ved, hvilken form for stilling, man ønsker besat – eksisterende eller nyoprettet – så er der flere ting at kigge nærmere på ved den kommende medarbejder.

De forskellige ting, man skal fokusere på og se nærmere på, når man er i en rekrutteringsproces, er det, vi vil gennemgå i dette indlæg.

I mange tilfælde kræves det, at man slår en stilling op, og ofte viser det sig, at der lander flere hundrede ansøgninger fra potentielle medarbejdere.

Allerede her skal man tjekke efter, om ansøgerne har taget sig den tid til rent faktisk at gøre, hvad man beder dem om i stillingsopslaget: Beder man om tidligere referencer udover ansøgningen og CV’et? Ønsker man et bevis på kandidatens kunnen?

Man kan nemlig bliver forbløffet over, hvor mange mennesker, der ikke tager sig den fornødne tid til at læse et opslag igennem, men blot sender en halvhjertet ansøgning afsted.

Vi mener, at hvis man ikke evner eller magter at læse et stillingsopslag grundigt igennem og tage sig den fornødne tid til at strikke en ansøgning sammen, så kommer et potentielt samarbejde mellem medarbejder og virksomhed heller ikke til at glide nemt.

Hvis medarbejderen fra start ikke gider sætte sig ind i nogle specifikke krav, vil vedkommende så yde sit bedste, hvis vedkommende blev ansat? Nok næppe.

Man kan derfor fra start lave en grovsortering i ansøgningerne og sortere dem fra, som ikke opfylder de basale krav til at ansøgningens krav.

Dernæst kan man kigge på ting som CV, erfaring, uddannelse og – specielt – anbefalinger. Ved sidste led tænker vi ikke på at stole blindt på skrevne anbefalinger, da disse let kan forfalskes, selvom det forhåbentligt er de færreste mennesker, der gør dette.

Tag dig selv som virksomhedsejen tiden til at ringe til tidligere steder, kandidaten har været ansat. Hvis personen har sat et godt aftryk på stedet – eller negativt – kan ejeren af det sted, vedkommende sidst var ansat, nok huske personen.

Det er altid bedst at få tingene sagt direkte, end at man skal læse sig til dem. Ærlighed kommer direkte fra munden.

Når man så har sorteret sig hele vejen ned til de få, man gerne vil have til samtale, foreslår vi her noget atypisk, som man måske ikke altid lige tænker over: Ens mavefornemmelse.

Ansættelse i et firma handler ofte om logik og færdigheder, men en person kan brillere til en samtale og have et flot CV og have sendt en prangende ansøgning, men føles vedkommende som den rigtige kandidat?

Kan man som ejer af et firma se vedkommende indgå i virksomheden som en del af teamet? Det er vigtigt, at der er sammenhængskraft i et firma, og at alle arbejder henimod det samme mål. 

Hvis man ikke logisk kan forklare, hvorfor vedkommende overfor en ikke føles som den rette kandidat, er der måske værd at gå med ens fornemmelse.

Som tydeliggjort er der mange ting at have in mente, og det kan være en opslidende proces at rekruttere, som man gerne vil have gjort ordentligt.

Vi slutter derfor af med at anbefale, at du udliciterer denne opgave til et firma, der dedikerer deres tid til i samarbejde med dig at rekruttere medarbejdere. Stedet hedder, meget rammende, Dedikation.dk.

Vi anbefaler, du besøger hjemmesiden og undersøger, hvordan de kan hjælpe dig bedst muligt.

Flere Nyheder