Overvejer du at flytte til Danmark?

20 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Skal du i forbindelse med dit arbejde eller et nyt arbejde flytte til Danmark? Det er altid lidt af en proces at få flyttet alle sine ting til et nyt land. Og der er herudover også mange regler, man skal forholde sig til. Men frygt ej, der er hjælp at finde til alt dette. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring, hvordan du kan få hjælp til at få rykket din familie og dig selv til Danmark.

1. Hvor skal du bo?

Afhængigt af hvilken by, som dit arbejde ligger i, så er der mange muligheder, når det kommer til bolig i Danmark. Dog kan det godt være lidt svært at gøre hjemmefra det land, som du befinder dig i. Derfor kan du starte med at opsøge Facebook grupper, med udlandske medlemmer, der også er flyttet til Danmark. Måske de har nogle gode råd i forhold til, hvilke byer du kan bo i. Det kan sommetider hjælpe, hvis du rykker dig selv længere ud i mindre byer tæt på den storby, som dit arbejde ligger i. Der er f.eks. mange mindre byer rundt om henholdvis Aarhus og København, som du kan undersøge. 

 

2. Hvordan får jeg pakket alt ned?

Det kan være, at du kun skal være afsted i en mindre periode, hvorfor du ikke behøver at tage alle dine møbler og ting med. Hvis du gerne vil have dine ting med, så kan du få det fragtet via containere eller andre flytteservices. Det er særligt i forbindelse med større ting, såsom sofaer, kommoder, biler eller din seng, hvor du skal bruge andre fragtmetoder. Det er bedst, hvis du undersøger på nettet hvilke muligheder du har, hvis du skal have fragtet større ting.

 

3. Hvem kan hjælpe dig?

Hvis du føler dig lidt på bar bund i forhold til at få rykket dig selv og hele familien til Danmark, så kan du heldigvis finde hjælp til hele processen. Du kan finde virksomheder, der hjælper udlændige til Danmark i forbindelse med arbejde. Det kan være alt fra flytteprocessen til alle de juridiske aftaler, opholdstilladelse, SKAT og andet papirarbejde. Du kan søge på Google “relocation to Denmark” og se hvilke virksomheder, der står klar til at hjælpe dig

Flere Nyheder