Lige et par konkrete forslag til at få en god start som leder

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Nogle mennesker er bare fødte ledere, og så er der dem, der er bedre til at følge end at skulle anvise, mens andre måske bliver kastet ud i en lederrolle, selvom det måske ikke var målet med det foretagende, de havde gang i.

Heldigvis kan man blive bedre til den slags ligesom alt andet, og det kan da også betyde forskellen på succes eller fiasko for dig, hvis du ikke kan finde ud af at være en leder, når du bliver nødt til at være det.

Et eksempel kunne jo være, at du har oprettet en virksomhed, som der heldigvis er vokset, så der er kommet flere ansatte til.

Og den virksomhed vil du gerne drive, lede og bestemme over, og det kræver så også, at man påtager sig lederrollen, selvom man måske ikke føler sig rustet til det.

Man kan heldigvis blive godt rustet til det ved hjælp fra https://www.lundquistconsult.dk/ledere/nylederellernylederstilling.html 

Hav disse fifs in mente til at blive en god leder

Dog er der nogle konkrete råd, som nok både din med-ledelse og helt ned til den menige ansatte vil sætte pris på, at du udviser.

Det er sådan noget med, at du smiler og hilser på folk i firmaet, når du ser dem.

Du er også lydhør, når der kommer forslag til dig enten mundtligt eller skriftligt.

Det kan godt være, du har en travl dag, men du skal udvise overskud, og så må du henvise til et tidspunkt, man kan snakke sammen.

Men en leder bør generelt være synlig, og selvom man er ham, der bestemmer, så skal man behandle alle andre ordentligt og huske, at man ikke er et bedre menneske end andre, bare fordi man driver en virksomhed.

Giv nogle firmagaver til de ansatte, også når de mindst venter det, så bliver de glade for at være hos dig som ansat.

Flere Nyheder