Hvordan kan en energikonsulent hjælpe dig?

31 oktober 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvordan kan en energikonsulent hjælpe dig? Det er et godt spørgsmål, og det er ikke helt let at svare på. De fleste energikonsulenter tilbyder nemlig en lang række ydelser, der kan være med til at forbedre energieffektiviteten i din virksomhed.

I denne artikel forsøger vi at besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål om energikonsulenter: Kan det betale sig at investere i en rapport fra en energikonsulent? Hvad koster det at hyre en energikonsulent, og hvilke ydelser tilbydes der typisk af energikonsulenter?

Hvordan kan en energikonsulent hjælpe?

For det første kan energikonsulenter hjælpe dig med at analysere energiforbruget i din virksomhed og identificere områder, hvor energieffektiviteten kan forbedres. Dette kan være alt fra energibesparende tiltag som udskiftning af gamle maskiner eller isolering af bygninger, til implementering af nye energi-overvågningssystemer.

Energikonsulenter kan også hjælpe med energiledelse i virksomheden, herunder oprettelse af energistyringssystemer og at opfylde krav i lovgivningen om energiledelse (som fx energieffektivitetsdirektivet). Desuden kan en energikonsulent være behjælpelig med at finde de bedste energikontrakter og energitilbud til din virksomhed.

Energikonsulent Sydsjælland

Kan det betale sig at investere i en rapport fra en energikonsulent?

Det kan absolut betale sig at investere i en energirapport fra en energikonsulent. En energirapport kan hjælpe med at identificere potentielle energibesparelser, der har økonomisk potentiale for virksomheden – og ofte vil de besparelser, der er identificeret i rapporterne, kunne betale tilbagebetalingen af rapporteringen inden for få år.

Derudover viser investering i energieffektivitet også ofte positivt på virksomhedens CSR-profil og kan være med til at tiltrække og fastholde kunder og medarbejdere.

Hvad koster det at hyre en energikonsulent?

Prisen for energikonsulentydelser varierer afhængigt af energikonsulentens erfaring, omfanget af de ydelser der skal leveres, samt den geografiske placering. Priser kan være fra nogle få tusinde kroner til flere hundredetusinde kroner, men det endelige prisoverslag vil blive givet af energikonsulenten efter en indledende vurdering af virksomheden og dets energiforbrug. Det er en god idé at indhente overslag fra flere energikonsulenter for at finde den bedste pris.

Ved du ikke, hvor du skal starte jagten på en god energikonsulent, anbefaler vi, at du tager et kig på denne virksomhed: https://syd-consult.dk/energikonsulent.html.

Flere Nyheder