Hvis du har problemer med din ventilation

19 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Hvis du oplever, at der er problemer med din ventilation, så er det vigtigt du tager affære i god tid. Ellers kan du risikere, at ventilationen går i stykker og derfor giver dårlig indeklima enten i dit hjem eller på arbejdspladsen. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring situationer, hvor du bør få tjekket din ventilation.

 

 

 

1. Hvis der er dårlig lugt

Et af de mere tydelige tegn på, at du har et problem med din ventilation, det er hvis du oplever muggen lugt eller skimmelvækst i dit hjem. Den mest almindelige årsag til muggen lugt er dårlig ventilation. Hvis dit hjem ikke er ventileret ordentligt, vil luftkvaliteten blive forringet og skabe et rum, der lugter muggent. Du kan lede efter tegn, f.eks. kondens på indersiden af dine vinduer, tåget glas og vanddråber på overflader tæt på det sted, hvor dine udsugningsrør er placeret. Det kan være et tegn på, at luften ikke bliver luftet ordentligt ud via dine udsugningsventiler.  Hvis du bemærker disse tegn, er det på tide at kontakte et specialiseret firma, som kan hjælpe dig med at få dit ventilationssystem op at køre igen.

 

2. Dårligt indeklima

Hvis du oplever, at temperaturen i et af dine rum eller områder i dit hjem enten er for varm eller for kold på trods af, at alle andre rum er behagelige, så er det kan det være et tegn på, at din ventilation ikke fungerer korrekt. Det kan skyldes, at luftstrømmen fra systemet er blokeret, eller at støv og allergener filtreres dårligt. I dette tilfælde er det sandsynligt, at du skal have renset og serviceret din ventilation. Det kan være, du skal have foring af ventilation, der kan få dit ventilationssystem op og køre igen.

 

3. Tjek dit tag

Hvis du kan se ventilationsåbninger eller rør på dit tag, skal du sørge for, at de er ryddet for affald (hvis de er tilstoppet med blade og græs, kan luften ikke strømme ordentligt igennem dem). Sørg også for, at de ikke er blokeret af noget, der forhindrer luften i at strømme ud af dit ventilationssystem. Hvis dette ikke hjælper, så kan du overveje at få tjekket tilstanden af din ventilation.

 

Flere Nyheder