Hvilke slags PTFE tape findes der?

06 april 2020
astrid_pedersen

PTFE tape anvendes ikke udelukkende til eet formål, og derfor findes der flere forskellige typer af den smarte tape. Den selvklæbende variant af PTFE tape er forsynet med ca halvanden millimeter silicone klæber på bagsiden og anvendes fortrinsvis til afdækning af maskin overflader for at reducere friktioner, eller til anti stick formål. Og de såkaldte KB bånd består af stof bånd, hvor der er klæbet limstrimler af enten papir eller gulvafslibning filament langs kanterne.

I PTFE tape klassen finder du også anti stick spray, som er et glidemiddel specielt produceret til pvc folie og silikone profiler. Anti stick spray kan bruges sikkert i fødevare sammenhænge, og kan tåle temperaturer på op til 200 grader celsius.

Den mest populære variant af PTFE tape er den smarte dækstrimmel, som er forsynet med en klæbefri strip i midten. Dækstrimmel er almindelig PTFE tape, hvor silicone klæber er påført langs kanterne. Dækstrimmel anvendes hyppigst som anti stick cover sammen med varme forseglings bånd, idet det tillader fri bevægelighed af båndet når dette udvider sig og trækker sig sammen.

På den måde kan varme forseglings båndet holdes på plads uden at klæbemidlet på PTFE tape kommer i kontakt dermed. Den klæbefri zone kan være så smal som 10 mm, og bredden på klæbezonen kan tilpasses efter behov.

Hvor kan jeg købe PTFE tape i flere varianter?

Er du som fagperson på udkig efter PTFE tape i høj kvalitet, kan du med fordel tjekke Jørgen Bork Electronic ApS. Jørgen Bork Electronic ApS er blandt landets fremmeste forhandlere af PTFE tape, og har mere end 25 års erfaring inden for leverance af alle typer tætnings løsninger og systemer.

Hos Jørgen Bork Electronic ApS får du den bedste rådgivning og vejledning, når det handler om at vælge og købe den mest velegnede PTFE tape – læs meget mere på borkelectronic.dk

Flere Nyheder