Energikonsulent giver din bygning en energimærkning inden salg

21 oktober 2021
Emilie_Jacobsen

editorial

Står du over for at skulle sælge din bolig, er det meget muligt, at du skal have en energikonsulent til at vurdere den. I dag skal alle bygninger, der sælges nemlig, energivurderes. Derefter får de en energimærkning, der går fra A2020, der er det bedste, til G, der er det værste. Sammen med energimærkningen kommer en rapport over de forbedringer, det bedst kan betale sig at udføre for at hæve energimærkningen af boligen. 

Hvis det er mere end ti år siden, at du er flyttet ind i din bolig, skal du have en energikonsulent til at komme og foretage en ny vurdering af boligen. Energimærkninger gælder nemlig i 10 år. Hvis det er mindre end 10 år siden, at du er flyttet ind i din bolig, kan du få en energikonsulent til at notere eventuelle forbedringer. Dermed kan din energimærkning på boligen blive forbedret. 

Leder du efter en energikonsulent i Sydsjælland, kan du for eksempel se nærmere på syd-consult.dk. De har stor erfaring inden for området og arbejder meget professionelt. Du er derfor altid velkommen til at kontakte dem, hvis du har nogen spørgsmål.

Skal jeg forbedre energimærkningen af min bolig? 

Hvis du gerne vil sælge din bolig, har du måske ikke lyst til at bruge en masse tid og penge på at sætte den i stand. Det kan dog i nogle tilfælde godt betale sig for dig, da en højere energimærkning gør boligen mere attraktiv. Der vil altså dels være flere, der er interesserede i at se boligen, dels vil de have lyst til at give flere penge for den. 

Når du får rapporten over, hvilke forbedringer der kan gøres, kan det derfor være oplagt for dig, at du ser på, om der er nogle, du forholdsvis nemt kan udføre. Det kan også være, at du bare forbereder dig på at give et afslag, så den nye ejer kan foretage forbedringerne. 

Flere Nyheder