Transportbånd til brug udenfor og indenfor

14 april 2020
Anders Lundtang Hansen

Transportbånd kan faktisk komme i mange forskellige typer og udformninger, og faktisk er det slet ikke sådan en ny opfindelse, når man tænker over det.

I gamle fandt man ud af, at man kunne bruge træstammer til at lægge under tunge ting, hvorefter man kunne skubbe de tunge ting fremad på en lettere måde end at bære dem med hænderne.

Godt nok var det svært at retningsbestemme den slags, og man skulle hele tiden lægge nye træstammer foran, der kom ud bagved, men princippet var det samme.

Det samme benyttede man sig af på floderne, når man skulle have tømmer til at rejse ned langs strømmen i vandet.

Når man første gang begyndte at kontrollere dette princip, så var det med manuelle rullebånd, hvor man placerede ting på og skubbe dem fremad, hvorved tyngekraften gjorde resten.

Så optimerede man senere princippet med at lave bander og kunne kante det rundt om hjørner endda.

Nu er det så kommet så vidt, at selv et transportbånd i Vejle kan minde om noget, der er virkelig futuristisk at kigge på.

For det kan være elektrisk, hvor man har stridbånd på transportbåndet, så tingene bliver liggende, selvom transportbåndet kører opad eller nedad, så det ikke skrider frem eller tilbage til en vis grænse efter princippet om modstand i fysisk.

Dette transportbånd kan så køre videre til udenfor eller videre inde gennem til flere bygninger, men principperne er de samme.

Dog er den del, der skal være udenfor, ofte mere robust, da det ikke duer at have for meget elektronik udenfor, hvis nu vejret skulle ændre sig, så man gemmer det godt væk og beskytter det.

Desuden skal transportbåndet jo også være tilpasset efter, om det er pakker, kul eller noget varmt, der skal være placeret på det, så det kan holde til at blive brugt i lang tid fremover.

Flere Nyheder