Erhvervsrådgivning til dig der skal stifte et selskab

05 april 2020
camilla_skoett

Det lyder måske enkelt at stifte et selskab, men der er langt mere i det end som så, og du kan med fordel alliere dig med en dygtig advokat, inden du går i gang.

Kompetent juridisk erhvervsrådgivning kan være essentielt, hvis du vil godt fra start med dit nye selskab, og du har brug for en specialiseret erhvervsadvokat. Her får du ikke bare juridisk sparring på højt niveau, men også stor forretningsmæssig forståelse, og det er essentielt, når der er tale om virksomhedsdrift.

Når du skal stifte et selskab, skal du overveje, hvilken virksomhedsform du ønsker. Grundlæggende findes der to forskellige former; virksomhedsdrift med begrænset ansvar og uden begrænset ansvar.

Vi gennemgår begge former nedenfor.

Virksomhed uden begrænset ansvar

En virksomhed uden begrænset ansvar er kendetegnet ved, at du som ejer hæfter personligt, ubegrænset og direkte. Sker der fejl, der koster dig mange penge, kan kreditorerne altså indkræve dem hos dig personligt – fx ved at kræve udlæg i dit hjem eller lignende. 

En virksomhed af denne type kaldes også et personselskab, og der er ingen krav om kapital ved opstart.

Virksomheder med begrænset ansvar

Der er flere forskellige selskabsformer, når det kommer til virksomheder med begrænset ansvar: iværksætterselskab, anpartsselskab og aktieselskab. Modsat ovennævnte løsning hæfter du i denne forbindelse kun med den kapital, du har indskudt – du sætter altså ikke dine personlige midler over styr. 

Vil du starte et selskab af denne art, er der et kapitalkrav, som svinger fra 40.000 – 500.000 kr., afhængig af typen af selskab, du starter.

Få rådgivning undervejs

Det er forholdsvis enkelt at oprette selve selskabet hos skat, men det kræver en del papirarbejde, ligesom du let kommer til at træffe forkerte beslutninger, som er svære at lave om efterfølgende. Skal du starte et selskab, anbefaler vi derfor, at du allierer dig med en juridisk rådgiver, så du kommer godt fra start.

Flere Nyheder