At opnå den rette længde på ens kabelbakker

06 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

Kabelbakker skal som bekendt bruges til at samle kabler sammen, så de ikke filtrer sig sammen, men de kan også bruges til at blive lagt ud på steder, hvor man ikke kan undgå, at man bliver nødt til at træde på kablerne.

Et eksempel kan være en provisorisk opsætning ved for eksempel en udendørskoncert, hvor man ikke har hjørner at trække kablerne fra, men hvor man må trække dem via den korteste afstand: en lige linje.

Her skal man have lange kablebakker, så kablerne kan være dækket ind og modstå tryk fra mange mennesker med videre, der vader henover disse kabelbakker.

Men kabelbakkerne kan også bruges til at få samling på kablerne ved for eksempel hjørner eller kanter eller til at hænge dem op under loftet, hvis dette bliver nødvendigt.

Således skal de rette kabelbakker både kunne dreje sig, samle kablerne korrekt til det rette antal med videre.

Farverne på kabelbakkerne har ikke altid den store betydning, men man kan vælge dem i nogle kontrastfarver til omgivelserne, så man lettere kan få øje på dem – specielt hvis de er brugt i mørke omgivelser.

Det er jo ikke altid sikkert, at man skal bruge lange kabelbakker, men man skal måske bare bruge dem i nogle korte samling med fritliggende eller fritsvævende kabler her og der; på den måde sparer man også penge ved ikke at skulle købe lange kabelbakker.

Men længden på dem kan også være nødvendigt at komme ind på, hvis de netop skal bruges udendørs. Her duer det jo slet ikke, hvis de er eksponeret og bliver tramper i stykker – eller hvis det begynder at regne.

Der er simpelthen store sikkerhedshensyn at tage her, som man ikke kan vige fra.

Derfor kan kabelbakker være undseelige nogle gange, men de er virkelig vigtige at vælge i rette omfang, når man skal bruge dem.

Flere Nyheder